DONDURUCUDA ÖLÜ GIDA BİRİKTİRMEMEK İÇİN ÇÖZÜM
Peki dondurucuda bu ölü gıdaları biriktirmemek için ne yapmalıyız? Çözüm onları görünür kılmakta. Derin dondurucunun üzerine bir liste asılabilir. Bu listeye göre plan yapılabilir. Mesela dondurucuda 3 hafta önce alınmış fasulyeler olduğunu bilirseniz onun yanına gerekli ek malzemeleri de alarak haftanın bir günü için yapacağınız yemeği planlamış olursunuz.
Ancak derin dondurucu için uygun olmayan gıdalar da vardır: Alman Federal Beslenme Merkezi bunları yumurta, yaprak ve taze salata, turp, çiğ patates, soğan, salatalık ve domates olarak sıralıyor. Ayrıca dilimlenmemiş bütün elmalar, armutlar, beze ve acıbadem kurabiyeleri de eksi 18 dereceye kadar ulaşan sıcaklıkları sevmezler. Bu merkezin açıklamalarına göre su zengini gıdalar çözüldüklerinde çamurlaşır ve tipik kıvamlarını kaybederler. Beslenme uzmanları ayrıca yoğurt, ekşi krema ve krem şanti gibi süt ürünlerinin dondurulmasını da uygun bulmuyor, çünkü bu grup gıdalar dondukları zaman pullanıyor ve irmiksi bir kum kıvamına geliyorlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder