DONDURULMUŞ GIDALARI ÇÖZDÜRÜRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Gıdaları hem dondururken hem çözdürürken hijyene öncelik vermek gerekir. Etler her zaman buzdolabında yavaş yavaş çözdürmelisiniz. Eğer etler dondurulmadan önce soğuk zincire dikkat edilmemişse veya et saatlerce mutfak tezgahında bekletilmişse, bulaşan bakteriler soğukta uykuya yatar ve çözünme sırasında patlama derecesinde çoğalırlar
Özellikle hediye olarak getirilen donmuş etleri, her ihtimale karşı tüketmeden önce mutlaka ısıtmak/pişirmek gerekir, çünkü nihayetinde ne koşullarda dondurulmuş olduğunu bilemiyoruz. Mesela donmuş bir balıktan gayet lezzetli bir buğulama yapılabilir, ancak eğer kötü bir koku varsa hemen atmak gerekir. Kösele gibi tadı olan dondurucu yanıklarını keserek balığı küp şeklinde doğrayıp taze balıklarla karıştırabilir, hepsini sebze dolu bir tavada pişirebilirsiniz. Balık kızartması bir diğer seçenek olabilir.
Çorba bu konuda iyi bir alternatif olabilir. Et veya sebze, hangi gıda maddesi olursa olsun, hepsi pişirilip püre haline getirilebilir, domates püresi / domates suyu, et suyu ve ekşi krema ile karıştırılıp baharat da eklenerek krutonla servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder