(Popular Scıenceden Alıntıdır )
24 Nisan 2016 Pazar
ÇİKOLATAYI HİÇ BÖYLE GÖRDÜNÜZ MÜ ?
Johns Hopkins Üniversitesi’nden malzeme bilimi sınıfı öğrencileri şekerleme aşkını mikroskobik boyuta taşıyarak adeta seviye atladılar. Öğrenciler incelenen nesneyi 400 ile 5.000 kat arası büyütebilen tarayıcı bir elektron mikroskobu kullanarak çikolatanın şeker kristalleri ve kakao yağı küreciklerinin bir arada bulunduğu engebelerle dolu yüzeyine göz attılar. Ders, öğrencileri malzeme bilimine çekmek için sarf edilen büyük uğraşın bir parçası. Çikolatanın bu alışılmadık görüntüsü ağzı pek sulandırmasa da büyüleyici olduğu kesin.
(Popular Scıenceden Alıntıdır )




(Popular Scıenceden Alıntıdır )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder