Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

20 Haziran 2022 Pazartesi

TİRYAKİ HAŞAN PAŞA'NIN BİR NUTKU

 


TİRYAKİ HAŞAN PAŞA'NIN BİR NUTKU

Kanijede Tlryâki Haşan Paşa'nın îrAd ettiği nutuk:

*Gâzilerl Düşmânın hareketlerinde hücum emârelerl göıülüyor. Matiyos’un ordusuyla buraya galisine bakılır­sa serdârımız ya onların dediği gibi mağlup olmuş veyahut benim zannım gibi sefer mevsimi geçtiğinden bu kaleyi sizin gayretinize emânet bırakarak Muşta ya avdet eylemiş. Hakîkat-i hâl herhangisi olursa olsun biz burada serdâr için harp etmiyoruz.

Elhâmdülillâh müslümanız. Mukâbelemlze gelen düş­manla vazîfe-i cihâdı icra etmek üzerimize farzdır. Pâdi­şâh kuluyuz. Velinimetimiz olan halîfe-l Islâm'ın bir kalesi değil, bir avuç toprağı için canımızı fedâ ederek yediği­miz ekmeği kendimize helâl ettirmek cümlemize vâciptlr.

Milletimiz serhaddin emniyetini bizim himmetimizden bekliyor. İki kavim arasında açılan meydan-ı mübâreze- nin kararını bizim gayretimiz verecek. Üç aydır aç kal­dık» yastık yerine kılıca yaslandık. Bu kadar Ihvânımız gözümüz önünde şehîd oldu. İçimizde yaralanmayan İnşan kalmadı. Gülleler içinde yuvarlandık. Bu kadar himmetin, bu kadar gayretin netîcesini bugün görece­ğiz. Elhâmdülillâh, cümleniz biliyorsunuz kİ düşman karşısında vefât edenlerimiz şehîd olur. Sağ kalanla­rımız gerek dünyâda ve ğerek âhirette necât ve selâmet bulur. Ben düşmânın hücumunu bilirim. Bir kere yüzü dönerse mağlup olduğu gündür. Yerlerinizde sebât edin. İlk hücumdan yılmayınI Ondan sonra bl-avnlllâh nusret (zafer) bizimdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder