Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

20 Haziran 2022 Pazartesi

EY EHL-İ KİTAP NİÇİN İNKÂR EDİYORSUNUZ

 


EY EHL-İ KİTAP NİÇİN İNKÂR EDİYORSUNUZ

"Ey ehl-l kitap! Allâh’ın âyetlerini niçin İnkâr edi­yorsunuz? Halbuki, görüp duruyorsunuz." (Âl-I Imran Sûresi, âyet 70)

“Ey ehl-l kitap! Ne için hakkı batıl ile karıştırıyor ve hakkı gizliyorsunuz? Halbuki, siz bilirsiniz..." (Ali İmren Sûresi, âyet 71)

“Batıl hemişe bâtılü beyhûdedlr velî"

“Müşkil budur ki sûret-l haktan zuhur ede"

(Ey ehl-i kitap) Ne için Allâh’ın âyetlerini) yâni; ası| Tevrat ile Incil’in beyânatını, Hz. Muhammed (s.a.v.)'ir| nübüvvet ve risâletine âit malûmâtı (inkâr ediyorsa-* nuz?) Niçin o Hâtemü’l-Enbiya Hazretleri'ni tasdîk etmL yorsunuz? (Halbuki, siz) o Peygamber-i Zîşân’ın nübüv" vet ve risâletini bildiren âyetleri (görüp duruyorsunuz) of Peygamber-i Zîşân’ın mûcizelerini görüp onun hak bir peygamber olduğuna muttali bulunuyorsunuz. Artık onun risâletini inkâra nasıl cür’et edersiniz?

“Ey şems-l risalet seni mümkln midir İnkâr"

“Pür şa’şaadır nûrun ile enfüs ü âfâk"

(Ey ehl-i kitap! Ne için hakkı) Rasûli Ekrem'in evsâfını hâvî olan Kur’ân’ı veyâ kendi kitaplarınızda sâbit olan evsâf-t nebevîyyeyi (bâtıl ile karıştırıyorsunuz) örtbas ediyorsunuz? Tahrif ve tezvîre sapıyorsunuz? (Ve hakkı gizliyorsunuz), O Nebi-yi Zîşân’ın yüksek evsâfını setre (gizlemeye) çalışıyorsunuz? Bu lâyık mıdır? (Hâlbuki, siz) o mübârek peygamberin bu evsâfını, onun nübüv­vet ve risâletini kitaplarınızdaki beyanâta nazaran pekâ­lâ bilirsiniz, böyle münkirâne hareketinizin, ne kadar’ tehlikeli, ne kadar câlib-i mes’uliyet olduğunu anlarsınız. Artık böyle bir inkâra cür’etten sıkılmaz mısınız?

Allah’a olur mu hiç vâsıl?

Peygambere uymayan esâfil!

Peygambere uymayan sefiller. Allâh'a nasıl vasıl.1 (îmân etmiş) olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder