Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

20 Haziran 2022 Pazartesi

EBU SÜLEYMAN DÂRÂNÎ Hz. DEN

 


EBU SÜLEYMAN DÂRÂNÎ Hz. DEN

En zor, ama en makbûl şey sabırdır. Sabır, iki kısımdır: 1- Cenâb-ı Hakk’ın yapmamızı emrettiği, fakat nefsi­mizin istemediği ibâdetleri yapmaya devâmda sabır.

2- Allâhü Teâlâ’nın yapmamızı yasak ettiği, fakat nef­simizin hoşuna giden şeyleri yapmamaya devâm et­mekteki sabırdır. En faziletli amel, nefsin meşrû olma­yan arzusunu yapmamaktır.

Bir dostundan, sana karşı hoş olmayan bir söz ve hareket görürsen hemen tenkit etme. Çünkü onu tenkit, edersen, önce yaptığından daha kötü ve ağır bir söz1 söyleyebilir.

Bir kimse, bir mümini gözünde küçültür, kendini on­dan daha kıymetli zannederse, hangi ibâdeti yaparsa yapsın, ibâdetin zevkine varamaz.

Kul, Rabb’inden hayâ ederse, Allâh (c.c.) onun ayıp­larını örtüp, insanlardan gizler, hatâlarını affeder. Kıyâ- met günü hesâbını kolay eyler.

Bütün işlerde, kulun niyeti Allâh (c.c.) rızâsı olursa, o işin sonu mutlâkâ iyi olur. Bir kimse, güzel bir amel işle­yince, bunu kendi gayretleri ile değil de, Allâh (c.c.)’ın lütfü, ihsânı ve yardımı ile yapabildiğini katiyyen bilirse, o kimsenin, ucuba kapılması (kendini beğenmesi), ibâ­detini beğenmesi mümkün değildir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder