Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

20 Haziran 2022 Pazartesi

ÂŞÜRÂ GÜNÜNÜN FAZİLETİ



ÂŞÜRÂ GÜNÜNÜN FAZİLETİ
Rasûlüllâh (s.a.v.) Efendimiz buyurdular ki: “Kim Mu­harremin onuncu günü oruç tutarsa Cenâb-ı Hak ona on bin hac vs umre sevâbı yazar. On bin şehld sevabı verir. Kim o günde bir yetimin başını okşarsa Cenâb-ı Hak o yetimin saçlarının her bir kılı ade- dince derece verir. Kim Aşûrâ günü bir kişiyi iftar ettirirse bütün ümmet-l Muhammedin karnını doyur­muş ve iftar ettirmiş gibi sevâp kazanır.”
Ebû Hüreyre (r.a.)'nin rlvâyet ettiği bir hadîs-i şerîfte Rasûlüllah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: “Kim Aşûrâ gününde çoluk ve çocuğunun rızkını geniş tutarsa, senenin diğer günlerinde Hz. Allah (c.c.) o kimsenin rızkına genişlik verir."
İbn-i Abbas (r.a.)*tan: Rasûlüllâh Efendimiz (s.a.v) Medîne-i Münevvere'ye geldiği zaman Medîne Yahu­dilerinin Âşûra günü oruç tuttuklarını öğrenince sebebini sordu; Yahûdiler, ‘Bu gün Mûsâ (a.s.) ve İsrâil oğulları­nın firavun üzerine galip geldikleri gündür. Biz ona ta’zi- men oruç tutuyoruz.' dediler. Bunun üzerine Rasûlüllâh Efendimiz, “Biz ona sizden daha lâyıkız” buyurdu ve mü'minlere o gün oruç tutmalarını tavsiye buyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder