Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

20 Haziran 2022 Pazartesi

ALLÂH (C.C.)'IN SEÇTİĞİ DÖRT ŞEY



 ALLÂH (C.C.)'IN SEÇTİĞİ DÖRT ŞEY

 Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki; “Cenâb-ı Hak günlerden dört günü, aylardan dört ayı, kadın* lardan dört kişiyi diğerleri üzerine fazîletll kıldı.”

Allâh’ın seçtiği günler:

1. Cuma günüdür. Onda bir saat vardır ki, bir kimse o saate denk getirip Allâhü Teâlâ’dan dünyâ ve âhirete ait bir şey isterse muhakkak Hz. Allâh istediğini verir.

2. Arefe günüdür. Cenâb-ı Hak Arefe günü melekle­rine övünerek, “Ey meleklerim, şu kullarıma bakınız. Mallarını sarf edip meşakkatle yorularak, toz toprak İçerisinde geldiler. Şahit olun, ben onları affettim.” buyurur.

3. Kurban günüdür. Kurban günü olup kul kurbanını, kestiği zaman yere düşen ilk damla onun işlemiş olduğu günâhlarına keffaret olur.

4. Ramazân bayramı günüdür. Ramâzan orucunu tutup bayram namazına çıktıkları zaman Cenâb-ı Hak melâike-i kirâma şöyle buyurur: “Ey meleklerim, her işçi ücretini İster. Kullarım Ramâzan boyu oruç tut* tular. Şu anda da bayram namazı İçin evlerinden çıktılar. Ücretlerini İstiyorlar. Siz şâhlt olun ki onları mağfiret ettim." Bir münâdî de şöyle nldâ eder: “Ey ümmet*! Muhammed, evlerinize dönünüz. Muhak­kak seyylâtınız hasenâta tebdil olundu.”

Seçilen aylara gelince;

Allâh’ın ayı Receb’dir. Diğerleri de peş peşe gelen Zllkâde, Zilhicce ve Muhârrem’dir.

Kadınlara gelince;

Meryem blntl İmran, Allâh’a ve Rasûlü’ne İmânda herkesi geçen Hadîce blntl Huveylid, firavunun karısı Asiye blntl Müzâhlm ve cennet kadınlarının efendisi Fâtıma blntl Muhammed (s.a.v.)’dlr.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder