MISIRIN FARKLI TÜKETİMİ
Bitkiler içinde en fazla tüketim çeşitliliğine sahip olan ürünlerden biri de mısırdır. Çok farklı şekillerde insanların beslenmesine katkı sağlar. Bunlar ise;
Süt mısır; süt mısır haşlanmış olarak tüketilir.
Patlamış mısır; keyifli ve koyu sohbetlerin yanında patlamış mısır tüketilir. Harika bir lezzete de sahiptir.
Mısır püskülü çayı; çeşitli hastalıkların tedavilerinde mısır püskülü çay şekilde tüketilebilir.
Mısır unu; emeklerde, balık kızartmalarında ve şerbetli tatlılarda mısır unu tüketimi sıkça yapılır.
Mısır nişastası; mısır öğütülerek nişasta haline getirilir. Nişasta olarak ta tüketimi yapılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder