Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

6 Mayıs 2021 Perşembe

Zulüm Herkese Zarar

 


Zulüm Herkese Zarar

Yaptığımız işlerin en küçüğünden en büyü­ğüne hepsi merhamet dairesinde yer alma­lıdır. Aksi takdirde zulme sebebiyet veririz. Zulüm, sadece mazluma değil zalime de zarar verir. Çünkü zulme uğrayan kimse bu dünyada geçici bir sıkıntıyla karşı karşıya kalır. Oysa zalim kimse yaptığı zulmün cezasını çeke­cektir. Ceza yeri de ahirettir. Yani geri dönüş, kurtuluş yoktur.

I Müslüman kimse zulme ^başvurmaz, kim­senin hakkını yemez, kendine ait olmayan bir şeyi sahiplenmez. Çünkü kalbinde hem kendine hem başkalarına merhamet vardır. Kız: Elif Erkek: Abdülkadir

Kalbinde merhamet olan kimse aynı zaman­da vicdan sahibidir. En küçük bir haksızlığa karıştığı şüphesinde bile vicdanı sızlar. Kalbi ona rahat vermez. Bu yüzdendir ki kendileri ile alakalı olmayan durumlarda bile müminler diğer kardeşlerini düşünürler, onların üzerin­de titrerler, onlara sahip çıkarlar.

Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem] buyurmuştur: “Birbirlerine karşı merhametli davranmakta, karşılıklı sevgi göstermekte ve ilişkilerinde müminlerin du­rumu tıpkı bir beden gibidir. Bedenin bir azası hastalandığı zaman bütün beden o hastalığı hisseder, ateşi yükselir, uykusuz kalır."








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder