Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

15 Nisan 2021 Perşembe

Müslüman Ahlâkı

  


Müslüman Ahlâkı

Müslüman Allah'tan korkarak haram ve şüpheli şeylerden uzak durur. Her işinde doğ­ruluk ve adalet üzere olup, verdiği sözü tutar. Emanete sahip çıkar, hainlik etmez. Söz ve davranışlarında edepli, güzel bir terbiye ile hareket eder.

Gösteriş, riyakârlık yapmaz. Maddi bir çı­kar, insanların pohpohlaması, bir terfi, ma­kam elde etme gibi sebeplerle niyetini çir­kinleştirmez. İyilik etmeyi sever. İnsanlarla ilişkilerini, onlara karşı söz ve davranışlarını öfkeden, tahammülsüzlükten arındırır. Sükû- net ve temkinle davranır. Her canlı ve cansız varlığa Allah Teâlâ’nın bir eseri, sanatı olduğu için saygı duyar. Fakat kulları içerisinde yüce Allah'a karşı isyankâr olanlardan uzak durup, dostlarına yakın olur.

Zorluğu görünce yılmaz. Gereğinden fazla konuşmaz. Dinlemesini bilir. Gerçeği, hak­kı gizlemez. Mümin kardeşleriyle arasında muhabbet, sevgi oluşması için edebe dikkat eder. Kutsal değerleri, namus ve şerefi el üstünde tutar. Çirkin, kötü işlerden utanır. İnsanların kusurlarını örter. Görmezlikten ge­lir. Yalnız kendi kusurlarını görmeye ve onları iyileştirmeye çalışır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder