Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

28 Ekim 2020 Çarşamba

GRANOLA BAR ZARARLARI

 


Bunlar genellikle sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilir, ancak, birçoğu ilave şeker, kalori ve yapay maddeler içerir.

Araştırmalar, fazladan ilave şeker tüketiminin diyabet, obezite ve kalp hastalığı dahil olmak üzere birçok kronik rahatsızlık riskini artırdığını göstermektedir.

Bazı granola barlarda, şeker içeriğini azaltmak için şeker alkolleri veya yapay tatlandırıcılar kullanılır, bunlar da bazı sağlık sorunlarına neden olabilir.

Örneğin, ksilitol ve sorbitol gibi şeker alkolleri vücudumuzda tamamen bozulmaz ve etkilerine duyarlı insanlarda sindirim sorunlarına neden olabilir. Araştırmalar kan şekeri kontrolünü engelleyebileceklerini ve faydalı bağırsak bakterilerini olumsuz yönde etkileyebileceğini öne sürmektedir.

Araştırmalar, ayrıca fazladan şeker tüketiminin sizi diyabet, obezite ve kalp hastalığı gibi çeşitli kronik durumlar için daha yüksek bir risk altına olabileceğinizi gösteriyor



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder