Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

18 Ekim 2020 Pazar

Aile Görevleri

 


İslâm’da evlilik ve aile kurmaya önem ve­rilmiştir. Aile içerisindeki fertlere de karşılıklı görevler düşmektedir. Erkeğin başlıca görevi eşiyle güzel geçinmek, onu korumak, geçim ihtiyaçlarını karşılamak ve ailesine bağlı kalmaktır. Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem], “Kadınlara ancak kerim olanlar ikram eder, kötü olanlar da ihanet eder" buyurmuşlardır.

Kadın ise, eşinin namus ve şerefini koru­mak, kanaatkâr olmak ve israftan kaçınmakla görevlidir. Eşinin dine uygun isteklerine itaat ederek mutlu bir evliliğe yardımcı olur. Çocuklar da anne babalarına saygı gösterip söz­lerini dinlerler. Anne babalar da, çocuklarını besleyip büyütür. Güzel ahlâk ile terbiye edip hayata hazırlarlar.

Çocuklar arasında eşitsizliğe, haksızlığa yol açmazlar. Sakin, yumuşak davranışlarla terbiyelerine dikkat edip isyan etmelerine sebep olmazlar. Kardeşlerin başlıca görev­leri ise birbirlerini sevmek, birbirlerine saygı gösterip merhamet etmektir. Kardeşler ara­sındaki bağı korumak gerekir. Maddi bir çıkar sebebiyle kardeşler arasına bir husumetin girmesine izin vermemelidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder