Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

29 Eylül 2020 Salı

Bu 6 Yeşilliği Hergün Tüketin

 Yeşillik tüketmenin faydaları neler tere kansızlık için birebir!


Salataların, sebze yemeklerinin olmazsa olmazı yeşillikler faydalarıyla şaşırtıyor. İşte her gün tüketmeniz gereken yeşil sebzelerin bilinmeyen faydaları...

Yeşillik tüketmenin faydaları neler tere kansızlık için birebir!

Yeşillikler yüksek oranda C vitamini ve antioksidan içeriyor. Bu sayede yeşil bitkiler birçok sağlık sorununa iyi geliyor. Karalahanadan tereye, maruldan hindiba otuna her yeşilliğin vücuda ayrı ayrı yararı bulunuyor. Peki hangi bitki hangi hastalığa iyi geliyor? İşte yeşil bitkilerin dah önce duymadığınız faydaları...


Hindiba otu


Hindiba otu, faydalarıyla tam bir şifa kaynağı. Bilimsel araştırmalar, bu bitkinin meme kanseri hücrelerinin gelişimini yavaşlattığı ve prostat kanserine engel olduğunu göstermiştir. Hindibanın salatasını ve yemeğini yapabileceğiniz gibi çay olarak da demleyebilirsiniz.


Tere


Tere, içerdiği mineraller sayesinde kadın hastalıklarına birebirdir. Kansızlığın tedavisinde de kullanılan tere, hafif acı bir tada sahip. Salatalara katabileceğiniz bu sebzeyi meyvelerle de değerlendirebilirsiniz.


Marul 


Salataların vazgeçilmez üyesi marul, aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan kaynağı. Marulun saç ve cilt sağlığı başta olmak üzere birçok yararı bulunmaktadır.


Karalahana


Karadeniz'in meşhur bitkisinin Alzheimer hastalığına iyi geldiğini daha önce duymuş muydunuz? Üstelik pek çok tüketim seçeneği de mevcut; çorba, zeytinyağlı, dolma...


Maydanoz 


Salatalarda, zeytinyağlılarda, yemeklerde ve poğaçalarda rahatlıkla kullanabileceğiniz maydanozu, atıştırmalık niyetine çiğ olarak da yiyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder