Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

27 Şubat 2020 Perşembe

KARDEŞLİK

Kardeşlik
Bütün müminleri kardeş ilan etmiş bir dinin mensuplarıyız. Mücella dinimiz İslâm renkle­re ve ırklara göre davranmayı, buna göre tavır almayı reddeder. İman etmiş herkes hak ve vazifeler bakımından eşittir. Bizi müslüman kıtan imanın ve İslâm'ın şartlan hepimiz için aynıdır.
Müslümanlar olarak biz bir beden gibiyiz. İman bizi birleştiren en esaslı unsurumuz. Asr-ı saâdet'te de öyle olmamış mıydı? Müs- lümanlara eziyet edenler, onlara karşı sava­şanlar bir gün iman ettiklerinde müminlerle kardeş oluverdiler. Müminler onlara, “Sen geçmişte bizim düşmanızdın!" demediler, gönül kapılarını ardına kadar açtılar. İslâm'a birlikte hizmet ettiler, düşmana karşı birlikte savaştılar. Bikzamanlar müslümanlara karşı savaşanlar, artık müslümanlarla aynı safta savaşırken şehid oldular. Allah hepsinden razı olsun!
Cenâb-ı Mevla müberra kitabımız Kur an-ı Kerîm’de buyurmuştur: “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete ere- s//M?’(Hucurât 49/10).



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder