Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

12 Nisan 2018 Perşembe

TRAFİK KAZALARI VR İLK YARDIM



TRAFİK KAZALARI VR İLK YARDIM

Trafik kazâları, alınan bütün tedbirlere rağmen gün geçtikçe artmaktadır. Trafik kazâlarında meydana gelen can ve mal kayıpları içler acısıdır. Trafik kazâlarının sebeplerini sürücüler, yayalar, yolcular, vâsıtalar ve yollar olmak üzere beş grupta toplayabiliriz. Sürücülerin sebep oldukları ka-zâlar %75; yayaların sebep oldukları kazâlar %20; yolcu, vâsıta ve yolların sebebiyet verdiği %5'tir. Görüldüğü gibi, trafik kazâlarının en büyük sebebi insandır.


Trafik kazâlarını mümkün olduğu derecede azaltmak için trafik işaret ve kurallarına tam olarak uymak zorundayız. Uymayanları da uyarmalıyız. Karşılıklı saygı, kurallara uyma, alkollü olarak vasıta kullanmama, karşısındakinin hakkına rıza, saygı gösterme, aşırı hızdan kaçınma trafik kazâ-larımn azaltılması bakımından son derece mühimdir.


İlk yardımın esasları kısaca şöyledir:


1 -) İlk önce emniyet sağlanır. 2-) Panik önlenir, kalabalık dağıtılır. 3-) Temiz hava sağlanır. 4-) Sıkı giyecekler gevşetilir. 5-) Hasta ve kazâzede kontrol edilir. 6-) Kanama varsa durdurulmaya çalışılır. 7-) Solunumun düzenli olmasına yardımcı olunur. 8-) Doktor bulunmasına çalışılır. Bilinmeyen durumlarda müdâhele etmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder