Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

12 Nisan 2018 Perşembe

ASHAB-I SUFFE




ASHAB-I SUFFE 


 Vâsİle b. Eska’ (r.a) anlatıyor. Biz Medine-I Münevve-] re’de Ashâb-ı Suffe'nin içindeydik. Ramazân-ı Şerif ayı gelmiş ve oruca başlamıştık, iftâr vakti gelince, her birimizi, Akabe ve Rıdvan Biatlarında bulunan müslümanlardan biri | alıp, evine götürüyor ve iftâr ettiriyordu. Bir akşam yanımıza i hiç kimse gelmediği için, aç olarak sabahladık. Ertesi akşam  yine kimse gelmeyince, halimizi Allah Rasûlü'ne anlattık.


Rasûlullah, yanlarında yiyecek bir şey var mı diye tek ' tek hanımlarına haber gönderdi. Fakat hepsinin verdiği cevap şu oldu: “Vallahi Ya Rasûlallah, evimizde bir canlının yiyebileceği bir şey yok.”


, Bunun üzerine Allâhın Rasûlü, Ashâb-ı Suffe’yi toplayıp, ellerini âlemlerin Rabbına kaldırarak, şöyle yalvardılar: ı “Allah’ım senin fazlından, senin rahmetinden diliyorum, rahmet senin tasarrufundadır, ona senden başka • kimse mâlik değildir. ”


Çok geçmemişti ki, bir zat içeri girmek için, izin istedi.Baktık ki, yanında kızartılmış bir bütün koyun ve bolca ekmek var... (Hayatüssahabe 2-246/7)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder