Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

15 Nisan 2018 Pazar

“ONA YARDIMA GİTTİM”



“ONA YARDIMA GİTTİM”

Silsile-i Nakşibendiye’nin 14. halkası büyük veli Ubey-dullatı Ahrar Hazretleri nin torunu Hâce Muhammed Kasım anlatıyor. Ubeydullah Ahrar Hazretleri (k.s) bir gün, öğleden sonra, âniden atının hazırlanmasını istedi. Atr hazırlanınca binip Semerkand’dan sür’atle çıktı. Talebelerinden bir kısmı da ona tabî olup takip ettiler. Biraz yol aldıktan sonra, Semerkand’ın dışında bir yerde talebelerine: ‘Siz burada durunuz’ dedi.

Sonra atını Abbas Sahrâsı denilen sahraya doğru hızla sürdü. Mevlânâ Şeyh adıyla tanınmış bir talebesi, bir müddet daha onu takip etti. Bu talebesi gördüklerini şöyle anlattı: “Hâce Ubeydullah Ahrar Hazretleri (k.s) ile sahrâya vardığımızda, atını sağa sola sürmeye başladı. Sonra birdenbire gözden kayboldu.”

Ubeydullah Ahrar Hazretleri (k.s) daha sonra evine döndüğünde, talebeleri nereye ve niçin gittiğini sordular: “Türk sultanı Muhammed Han (Fatih Sultan Mehmed Han), kâfirlerle harbediyordu, benden yardım İstedi. Ona yardıma gittim. Allah-ü Teâlâ’nın izniyle gâlip geldi. Zafer kazanıldı” buyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder