Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

6 Nisan 2018 Cuma

ALLÂH (C.C.)TN SEÇTİĞİ DÖRT ŞEY



ALLÂH (C.C.)TN SEÇTİĞİ DÖRT ŞEY

Rasûlüllâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki; “Cenâb-ı Hak günlerden dört günü, aylardan dört ayı, kadınlardan dört kişiyi diğerleri üzerine faziletli kıldı.”

Allâh'ın seçtiği günler:

1. Cuma günüdür. Onda bir saat vardır ki, bir kimse o saate denk getirip Allâhü Teâlâ’dan dünyâ ve âhirete ait bir şey isterse muhakkak Hz. Allâh istediğini verir.

2. Arefe günüdür. Cenâb-ı Hak Arefe günü meleklerine övünerek, “Ey meleklerim, şu kullarıma bakınız. Mallarını sarf edip meşakkatle yorularak, toz toprak! içerisinde geldiler. Şâhit olun, ben onları affettim.” buyurur.

3. Kurban günüdür. Kurban günü olup kul kurbanını: kestiği zaman yere düşen ilk damla onun işlemiş olduğu; günâhlarına keffaret olur.

4. Ramazân bayramı günüdür. Ramâzan orucunu tutup bayram namazına çıktıkları zaman Cenâb-ı Hak melâlke-i kirâma şöyle buyurur: “Ey meleklerim, her İşçi ücretini İster. Kullarım Ramâzan boyu oruç tuttular. Şu anda da bayram namazı İçin evlerinden çıktılar. Ücretlerini İstiyorlar. Siz şâhit olun kİ onları mağfiret ettim.” Bir münâdî de şöyle nidâ eder: “Ey ümmet-l Muhammed, evlerinize dönünüz. Muhakkak seyylâtınız hasenâta tebdil olundu.”

Seçilen aylara gelince;

Allâh’ın ayı Receb'dlr. Diğerleri de peş peşe gelen Zllkâde, Zilhicce ve Muhârrem’dir.

Kadınlara gelince;

Meryem blntl İmran, Allâh’a ve Rasûlü’ne İmânda herkesi geçen Hadîce blntl Huveylld, firavunun karısı Âsiye blntl Müzâhlm ve cennet kadınlarının efendisi Fâtıma blntl Muhammed (s.a.v.)'dir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder