Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

9 Haziran 2017 Cuma

Bağırsak Bakterileri ve Bağışıklık Sistemi


Bağırsaklarımızda bulunan ve sayısı trilyonlara varan faydalı bakteriler genelde 200 ila 500 farklı türden oluşuyor. Mikrobiyom olarak bilinen bu bakteriler bizi çeşitli hastalıklardan korumak için bağışıklık sistemiyle el ele verip, detayları halen araştırılmakta olan bir işbirliği yürütüyorlar.

Harvard Tıp Okulu araştırmacıları mikrobiyom ve bağışıklık hücreleri arasındaki ilişkiyi yakın takibe aldıklarında, aralarında nasıl güçlü bir etkileşim olduğunu gösteren şaşırtıcı mekanizmalarla karşılaştı. Bağırsaktan 53 bakteri çeşidi üzerine yoğunlaşan grup,
bunların her birinin bağışıklı hücrelerininin performansını artıracak şekilde çalıştığını gördü. Bazıları örneğin hücresel aktivitenin gücünü artırırken, bazıları da sadece zararlı mikroplarla savaşlarında kullanmaları için bilgi paylaşımında bulunuyor ya da yanlışlıkla faydalı bakterilere saldırmamaları için bu hücrelerin gücünü azaltıyor. Dahası, bu bakterilerin bir kısmı belirli genlerin çalışma şeklini etkileyerek kendileri için misavirperver, zararlı bakteriler için yaşanması zor bir ortam oluşmasına yardımcı oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder