30 Nisan 2017 Pazar
İNSANLIĞIN VE AİLENİN DÜŞMANI İÇKİ
Cenâb-ı Hakk, Sûre-i Mâide’nin 90. âyet-i kerîmesinde meâlen buyurdu ki: “Ey imân edenler! İçki, kumar, putlar ve fal okları, hep şeytan işi olan murdâr bir şeydir. Onun için siz ondan kaçının, umulur ki felâh bulursunuz.”
İçkinin, fizyolojik, psikolojik, sosyolojik çok çeşitli zararları vardır. Alkol, cemiyetin hücreleri durumunda olan âileyi yok eden bir illettir.
Ana rahmindeki cenîn bir zâr içindedir. Bu zarı üç şey delip geçebilir. Alkol, frengi mikrobu ve kurşun zehiri. Alkol yeni doğanların sakat ve geri zekâlı olmalarına sebep olabilir. İçki içen kadınların % 50’sinin düşük yaptığı tıbben tespit edilmiştir.
Laboratuvarda hayvanlar üzerinde yapılan tetkiklerde, alkolün, üreme sistemini ciddi şekilde tahrip ettiği, ilmen tespit edilmiştir.
Normal evliliklerde, çocuksuz nisbeti % 9 iken, içki içenlerde bu nispet % 14‘tür. Alkolün asıl zararı, onu kullananlardan çok daha fazla onların zürriyetlerinden gelecek olanlaradır.
Almanya’da 1. Dünyâ Haiti’nde askerî doktorların istatistiklerine göre; alkol kullananlardan (alkolik olmayan) % 76-90’ı askerliğe elverişli olduğu halde, bunların çocuklarının % 39-43’ü askerliğe elverişlidir.
Maalesef televizyonlarda gösterilen alkollü içki sahnelerinin çokluğu insanları içkiye özendirmektedir. Kadınların mûtâd müsâfir günlerinde kahve ile çay, yerini önce likörlere, şimdi de yüksek alkollü içkilere bırakmıştır.
İçki (Alkol); ahlâk, iffet ve sadâkat duygularını imhâ ederek, âile müessesesine en ağır darbeyi vurmaktadır. Ayrıca, ırza tecâvüzlerin ve gayri meşrû doğumların en büyük sebebidir.
Alkolik bir insan akıl hastası kabul edilir. Akıl hastalığına giden 15 yolun en başta geleni içki içmektir.
Alkolün fizyolojik tesirleri ile karaciğer, kalp, kan dolaşımı, bağırsak, beyin, merkezi sinir sistemi, göz küresi, teneffüs sistemi, vücut ısısı, süt ifrâz eden guddeler, tenâsül guddeleri üzerinde hastalıklar meydana gelir, iktidârsızlık gibi psikolojik tahribatı da mevcuttur. Alkolün beyne yaptığı tahribât, karaciğere yaptığı tahribâttan daha fazladır.
Batılı bir ilim adamı, “Hapishâneler, köprü altları, tmıârhâneler, mezarlıklar, içki kurbanları ile dolarken, ilgililerin bu fecî tablo karşısında seyirci kalması ve konuyu hafife alması, alkolizm âfetinden daha korkunç bir felâkettir.” diyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder