Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

25 Ocak 2024 Perşembe

Hz. Ebu Bekir, Müslüman olması

 610 - Hz. Ebu Bekir, Müslüman olması. 

SORU: 92 Hür erkeklerden ilk Müslüman olan kim­dir? Peygamber Efendimiz (s.a.v) onun hakkında ne de­miştir?

CEVAP: 92 Hür erkeklerden ilk Müslüman olan Ebu Bekir es-Sıddık olmuştur. Hz. Ebu Bekir bir gün Peygamber Efendimiz ile karşılaştı ve" Ya Muhammed senin bizim ilahla- nmızı terk edip reddettiğin, inançlarımızı aşağıladığın, ataları­mızı sapıklık ile suçladığın ve Kureyş hakkında söylediklerin doğrumu dur"? dediğinde Peygamberimiz (s.a.v)'de "Ben Hak Teâlâ'nın Peygamberiyim, beni insanları hakka çağırmak için gönderdi. Seni Allah'ın birliğine ve onun ortağı ve benzerinin olmadığına, ondan başkasına ibadet etmemeye, sadece ona itaat etmeye çağırıyorum"dedikten sonra ona Kur'an okudu ve bunun üzerine Hz. Ebu Bekir (r.a) Islâm'a girerek bütün putları reddetti ve Allah'a ortak koşulan her şeyden uzaklaştı ve İslâmî yegâne din olarak kabul etti. Peygamberimiz (s.a.s.) onun hakkında şöyle buyurur:" "Her kimi İslâm'a davet ettiy- sem, mutlaka biraz düşünüp tereddüt etti. Ancak Ebu Bekir, kendisine İslâmiyet'i anlattığım zaman ne bekledi ne de tered­düt etti."

SORU: 93 Peygamberimiz (s.a.v)'in arkadaşlarından, insanların seçkinlerini İslâm'a davet etmeyi kim üstlen­di?

CEVAP: 93 Hz. Ebu Bekir (r.a) insanların, etrafında top­landığı, kavminin içinde sevilen saygı duyulan, yumuşak huy­lu birisiydi. Ayrıca insanların soyları hakkında geniş bilgiye sa­hip olan ahlâklı bir tacirdi. Nitekim kavminin içinde güvendiği kişileri İslâm'a davet etmiş ve elleriyle birçok samimî, vefakâr insanın Islâm dinini kabul etmesine vesile olmuştur. Böylece o insanlar bu davanın öncüleri olmuşlardır.

SORU: 94 İslâm'ın öncüleri kimlerdir?

CEVAP: 94 İslâm dininin öncüleri: Zübeyr Bin Avam, Os­man Bin Affan, Talha Bin Ubeydullah, Saad Bin Ebi Vakkas, Abdurrahman Bin Avftır. (Allah hepsinden razı olsun)

SORU: 95 Hz. Ebu Bekir (r.a) kavmi tarafından han­gi işkencelere maruz kaldı?

CEVAP: 95 Hz. Ebu Bekir (r.a) Kabe'nin yanında İslâm dinine girdiğini ilan etti. Daha sonra insanları orda İslâm'a da­vet etmeye başladığı bir sırada Müşrikler vurmaya, ayaklan ile tekmelemeye başladılar. Vücudundan kanlar gelip, bayılana kadar onu dövdüler. Kavmi olein (Temim oğulları) kendisini müdafaa etmek için gelip onu evine taşıdıklarında, nerdeyse ölmek üzereydi. Oysa o kendisinin bütün ağrı sızılarını, yara­larını unutarak aldırmamış ve bu derin baygınlığından ayılır ayılmaz ilk sorduğu şey, Rasûlullah (s.a.v)'in iyi olup olmadı­ğıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder