Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

5 Haziran 2022 Pazar

PEYGAMBERİMİZİN MÜBÂREK NESEPLERİ

 


PEYGAMBERİMİZİN MÜBÂREK NESEPLERİ

Peygamberimiz Hazret-i Muhammed aleyhissalâtü vesselam Efendimiz Arabistan'da Mekke-i Mükerrem’e şehrinde Rebîülevvel ayının on ikinci Pazartesi gecesi, milâdın 571'inci yılının Nisan ayının yirminci gecesi, dünyâyı teşrif buyurmuştur.

Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz, Kureyş kabilesin­den ve Hâşim ailesinden zuhur etmiştir. Muhterem pe­derinin adı Abdullah, dedesinin adı Abdülmuttalib, vali­desinin adı da Âmine'dir.

Fahr-i Âlem Efendimizin baba cihetinden mübarek nesepleri:

Hz. Muhammed sallallâhu aleyhi vesellem Abdullah, Abdulmuttalib, Hâşim, Abdimenaf, Kusayy, Kilâb, Mür- re, Kâ'b, Lüey, Gâlib, Fihr, Mâlik, Nazr, Kinâne, Huzey- me, Müdrike, llyâs, Mudar, Nizar, Meâd ve Adnan. Ad­nan, İsmail aleyhisselâmın oğlu Kayzar'ın neslindendir.

Adlarını yazdığımız bu zatlardan her birinin evlâdı bir­çok kabilelere ayrılmış, Mâlikin oğlu Fihr'in evladından da Kureyş kabilesi teşekkül etmiştir.

Peygamber Efendimizin dedesi ve zamanında Ku­reyş kabilesinin reisi bulunan Abdülmuttalib'in on üç oğlu var idi. Bunlardan en ziyâde Abdullah'ı severdi. Çünkü, onda başka bir güzellik, başka bir nûrâniyet var­dı. Abdülmuttalib, bu sevgili oğluna Kureyş kızları içinde her cihetten seçkini Benî Zühre reisi Vehbin kızı Hz. Âmine'yi nikahla aldı. İşte bu iki küdsî fıtratın evlenme­sinden de Peygamber-ı Zî-şân Efendimiz dünyâyı teşrif buyurdu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder