Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

5 Haziran 2022 Pazar

MÜSLÜMANLAR MUHASARA ALTINDA

 


MÜSLÜMANLAR MUHASARA ALTINDA

Muhammed Mustafa’ya (s.a.v.) peygamberlik verildi­ğinin yedinci senesinde, Mekke-i Mükerreme’deki müş­rikler, müslümanların günden güne artıp kuvvet bulduk­larını görünce onlara eziyetlerini bir kat daha artırmış­lardı.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) mensup olduğu Benî Hâşim’in ihtiyaç içinde yaşamaları için kendileriyle her türlü alışverişi ve münâsebeti kesmişler hattâ bu husus­ta bir ahitname de yazıp Kâbe-i Muazzama’nın duvarı­na asmışlardı. Artık Peygamberimizin kabilesi Benî Hâ- şim’den olanlar, -gerek müslüman olsunlar ve gerek olmasınlar- Ebû Talibin mahallesinde mahsûr (çevreleri kuşatılmış) bir vaziyette kalmış, son derece sıkıntıya uğramışlardı. Diğer rnüslümanlar da gelip bu mahallede toplanmışlardı.

Bu muhasara üç yıl devam etmiş nihayet bu ahitna­menin evvelindeki Bismik’allâhümme (isminle ya Allah) ibaresinden başka bütün yazılarını güvelerin yemiş ol­duğunu Peygamber Efendimiz bir mucize olarak haber verdi. Gidip baktılar, bu hakikati anlayınca müşrikler bi­raz utandılar, Hâşimîler aleyhindeki ittifakları bozdular, Benî Hâşim de kurtulup biraz nefes aldı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder