Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

23 Ağustos 2021 Pazartesi

KALP DAMAR HASTALIKLARI VE SÜT İLİŞKİSİ

 


KALP DAMAR HASTALIKLARI VE SÜT İLİŞKİSİ

Süt ve süt ürünlerinden, özellikle tereyağından çok fazla yağ alımı olmaktadır. Ancak sütten zarar görecek kadar yağ alımı çok yüksek miktarlarda tüketim ile olmaktadır. Bunun yanında bileşimindeki kolinden ötürü kolesterolün damar çeperinde birikimine zıt etkide bulunan lesitin’in de sütte kolesterole oranla çok daha fazla bulunuşu da dikkate alınarak artık süte ve tereyağına kolesterorden ötürü dolaşım sistemi rahatsızlıklarında olumsuz besin ;maddeleri olarak pek bakılmamaktadır. Süt ürünlerini tamamen kesersek et, meyve ve sebzeler vasıtasıyla ne gerekli kalsiyum ne de yeterli riboflavin alınabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder