Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

8 Mayıs 2021 Cumartesi

Sünnete Bağlılık

 


Sünnete Bağlılık

Fahr-i Kâinat Efendimiz şöyle buyur­muştur: “Size iki şey bırakıyorum. (Bunları tutarsanız) asla dalâlete düşmezsiniz: Al­lah'ın kitabı ve sünnetim... Bu ikisi havz-ı kevsere kadar beraberce ayrılmadan gele­ceklerdir" (Hâkim, Müstedrek).

Alllah Resûlü [sallallahu aleyhi vesel- lem], kendi yolunu sıkı sıkıya takip etmemi­zi istemiştir. Cenâb-ı Mevlâmız da müberra kitabımız Kur’an-ı Kerîm’de kurtuluş çaresi olarak sünnet-i seniyyeyi göstermiştir: "Muhakkak ki sana biat edenler Allah'a biat etmektedirler. Allah'ın eli onların elle­rinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de Allah'a verdiği ahde vefa gösterirse Allah ona bü­yük bir mükâfat verecektir" (Feth 48/10).

Ashâb-ı kiram efendilerimiz sünne­te bağlılıkta eşsiz kimselerdi. Bir sonraki nesil tabiîn de ashâb-ı kiramdan görüp duyduklarını derlediler, sistemli bir ilim ha­line getirdiler. Hadis, fıkıh ve tefsir ilmi bu sayede ortaya çıktı. Yine mezhep imamları bu bilgiler sayesinde hükümlerini vermişler, ictihadlarını Kuran ve Sünneti esas olarak yapmışlardır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder