Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

11 Mayıs 2021 Salı

Cemaatle Namazın Önemi


 

 Cemaatle Namazın Önemi

Bugün artık İslam memleketleri genellik-le dünyanın başka herhangi bir memleketine benziyor. Şehirler, gündelik hayat, kılık kıya-fet neredeyse aynı. Bir beldenin istâm beldesi olduğunun ilk ve en görünür işareti camileri-miz ve oraya beş vakit ruh veren, can katan ezanlarımız. 

Ne var ki camiler cemaatsiz. Müslümanlar olarak namaziarımızı evEerimizde, iş yerleri-mizde eda ediyor, camiteri ıssız bırakıyoruz. Beldeye müslüman kimliğini veren ibadet-hanelerimizle, dolayısıyla kendi kimliğimizle irtibatımız iyi değil. 

Her namaz çağrısında ırmak olup camiye aktığımızı düşünelim bir an. ivluhitimiz nasıl değişir, çocuklar, gençler, namazla henüz ün-siyet kuramamış olanlar nasıl etkilenirdi. Sa-dece bu bile başlı başına toplumsal bir eğitim ve inşaya yol açmaz mıydı? Dindarlarımızın cemaat seferberliği, cuma yahut bayram na-mazlarına koşarak giden ortalama müslüma-n' etkileyip beş vakte teşvik etmez miydi? 0 halde cemaatte namaz bireysel tercihin ötesinde anlamlar taşıyor. Cemaatte namaz, toplumsal sorumlutuğumuzla, müslüman kimliğimizle, zamane rüzgârında savrulma-makia kopmaz biçimde irtibatlı. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder