Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

1 Mayıs 2021 Cumartesi

Affetmek

 


Affetmek

- Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem] buyurmuştur: “Bir müslümanın müslüman kardeşi ile üç günden fazla küs kalması, birbirini görünce yüzlerini çevirip gitmeleri helal olmaz. İki kişiden hangisi (barışmak için) önce selam verirse o daha hayırlıdır” (Buhârî; Müslim).

Ashâb-ı kiramdan İkrime [radıyallahu anh] şöyle demiştir: “Allah Teâlâ, Hz. Yusuf'a [aleyhisselâm] şöyle vahyetti: 'Kardeşlerini affettiğin için dünya ve ahirette senin şanını yücelttim.’" Hz. Âişe validemiz de [radıyallahu

anhâ] şöyle demiştir: "Allah Resûlü [sallal- lahu aleyhi vesellem] kendi nefsi için asla intikam almadı. Ancak Allah'ın bir yasağı çiğ­nendiği zaman Allah'ın emrini yerine getirmek için ceza verdi.”

İslâm ahlâkına dair, müslümanlarla iyi ge­çinmesinin gerekliliğine dair âyet, hadis ve sözler çoktur. Nihayetinde müslüman kimse güvenilir, merhamet sahibi ve daima iyiliği isteyen bir kimse olmalıdır. Kimseye zarar vermemeli, bu dünyasını da ahiretini de heba etmemelidir. Bütün tutum davranış ve sözleri­mizi bu şuurla kontrol etmemiz gerekir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder