Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

21 Nisan 2021 Çarşamba

Sûfîlik Kisvesi

 


Sûfîlik Kisvesi

Tasavvuf yolunda olduğunu iddia edip de vücut âzalarını kulluk ve hizmetten alıko­yan, kalbini zikirle meşgul etmeyen, him­metini Hak üzerinde toplamayan, niyetini temizlemeyen, kendisinin olmayan bir şeyi iddia etmiştir. Maksadı insanları kandırıp tasavvufu bir geçim vasıtası yapmak ve böylece onların sırtından geçinmektir.

0 kimse güzel vakti alıp mahveder. Eğer ona nefsi küçültme, ibadet, betalara taham­mül yolu açılsa, mücâhede yapması isten­se rezil olur. Bunları terkettiği için iddiaya  düşmüştür, yapmacık hareket etmektedir. Onun içinde ne Allah korkusu, ne murakabe, ne vera‘, ne mücâhede ne zikir ne tasavvuf muamelesi yokken, sûfîlik kisvesi giymiştir.

Tasavvuf ona lanet eder. Davaları onun önüne perde olur. Şeytan ona yaklaşır, melekler ondan uzaklaşır. Allah ona gazap eder, hakiki tasavvuf erbabı onun düşmanı olur. Kardeşim, Allah'tan kork, dışını koru, esasa sarıl. Zira zahirde bir delili, bir şahidi bulunmayan her bâtın hal sapıklıktır. Ancak yolu düzgün, içi dışına uygun, halleri ölçülü olan kimse mutasavvıf olur (Sülemî).






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder