Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

24 Nisan 2021 Cumartesi

Peygamber Efendimiz'in Şefaati

 


Peygamber Efendimiz'in Şefaati

Ahiret gününde Allah Resulü [sallallahu aleyhi vesellem] bütün insanlığı içine alan şefaatiyle ortaya çıkacaktır. Çünkü o, hiçbir kimseye nasip olmayan “şefaat-i uzmâ” ile müjdelenmiştir. Şefaat-i uzmâ “en büyük şe­faat’ demektir.

Peygamberler içinde ilk defa şefaat ede­cek ve şefaati kabul olunacak peygamber yine Peygamber Efendimiz’dir. Onun bu ilk şefaati mahşer halkının hesaba çekilmesiy­le gerçekleşecek ve bütün insanlığın mahşer sıkıntısından kurtulması şeklinde olacaktır. Bu durum belki Hz. Peygamberin [sallallahualeyhi vesellem] Allah katındaki değerini bü­tün insanlığa göstermek içindir.

Bütün peygamberler mahşer sıkıntısı ve cehennemin mahşer halkına hücumu karşı­sında “Allahım selamet ver... 1 (Buhârî) diye korku ile diz üstü düşerek Allah'a yalvaracak­lar. İnsanlığı bu dehşetli durumdan kurtara­cak olan ise, Peygamber Efendimizin arşın altında Allah’a şefaat talebi olacaktır. Hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur*. “Allah bana benden önce hiç kimseye vermediği beş özel­lik vermiştir. Onlardan biri de şefaattir. Şirk üzere ölmeyen (imanla ölen) herkese şefaat edeceğim" (İbn Mâce).






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder