Tarçının mide ağrılarına iyi geliyor!
Tarçının bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarından biri de mide ağrılarına iyi gelmesi.
İki ana türü bulunuyor
Tarçın, bilimsel olarak Cinnamomum olarak bilinen ağaçların iç kabuğundan yapılan bir baharattır. İki ana tür tarçın vardır: Seylan tarçın, "Gerçek" tarçın. Bir de günümüzde daha yaygın olarak tüketilen Cassia tarçın vardır.
Ağaçların gövdeleri kesilerek yapılıyor
Tarçın ağaçların gövdeleri kesilerek yapılmaktadır. Daha sonra iç kabuk ve ardından odunsu kısımlar çıkarılır. Kuruduğunda, kıvrılan, tarçın çubukları adı verilen rulolar oluşturur. Metabolizma ve sağlık üzerindeki etkileri oldukça güçlüdür.
Kan şekerini dengeler
Tarçın insülin direncini arttıran bir besindir. Aynı zamanda kan şekerini de dengelemektedir. Bu yüzden diyabet hastalarının çk sık kullandığı bir gıdadır. Fakat diyabet hastalarının tarçını kullanırken dikkat etmeleeri gerekmektedir. Doktor tavsiyesinde kullanmaları öneriliyor.
Nezle ve karın ağrılarını giderir
Korkunç boyuttaki mide ağrısını bile anında geçiren bir besindir. Bunun yanı sıra soğuyan havalarla birlikte ortaya çıkan soğuk algınlıklarını önlemesiyle de bilinmektedir.
Bağırsak sorunlarına birebir
Bağırsaklardaki şişkinlik ve gaz sorunlarından kaynaklanan rahatsızlıkları yok etmektedir. Günde sadece bir fincan tarçın içemeniz bu sorununuza deva olacaktır.
Beyin sağlığı
Yapılan araştırmalara göre tarçının beyin sağlığını olumlu yönde etkilediği ortaya çıkmıştır. Belleğin fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olan tarçın aynı zamanda zihni de açmaktadır. Tarçının konsantrasyon problemine de iyi geldiği kanıtlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder