Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

6 Ekim 2020 Salı

İmanın Kıymeti

 


İmanın zerresi bile dünyanın bütün ni­metlerinden daha kıymetli ve daha hayır­lıdır. Çünkü ahirette azaptan kurtuluş için bütün dünya fidye verilse kabul edilmez. Fakat kalbinde zerre kadar imanı olan kimse için Allah Teâlâ meleklerine, “Onu cehennemden çıkarın!" emrini verecektir. Hz. Peygamber [sallallahu aleyhi vesellem] imanın ne kadar önemli olduğunu şöyle bu­yurmuştur: “Bana Cibril, geldi ve şu müj­deyi verdi: ‘Serim ümmetinden kim, Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmadan ölürse cennete girer. ’ Ben, ‘Zina etse, hırsızlık yapsa da mı?’ diye sordum. Cibrîl, ’Evet, zina etse, hırsızlık yapsa da (Rabb’ine şirk koşmadan ölürse, af veya azaptan sonra cennete gi­rer)’cevabını verdi.”

Bir insan, Allah'a iman ettiği halde nef­sinin hevâsına uyup bazı farzları terketse veya haramlara girse bu yüzden küfre gir­miş olmaz. Tövbe etmeden ölse bile mü­mindir. Cenâb-ı Hak dilerse affederek onu cennetine koyar veya geçici bir azapla ce­zalandırır ve sonra cennete koyar.

Allah Teâlâ, Ebrehe’nin Kabe’yi yıkmak için geldiği günden elli gün sonra, Rebîülevvel ayının 12. günü Pazartesi, o peygamberi gönderdi. Yaratılmışların en hayırlısı, âlem­lere rahmet Peygamber Efendimiz [sallal- lahu aleyhi vesellem], yıldızların dünyaya yaklaştığı, mübarek nurlarının içinde bu­lundukları odayı doldurup doğuyu ve batıyı aydınlattığı Jjir gecede dünyayı şereflendir­diler. Bize Allah Teâlâ’nın âyetlerini okumak, kitap ve hikmeti öğretmek ve günahlarımız­dan arındırmak için. En mükemmel salât ve selâm ona olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder