Çağımızın genel sorunlarından biri fazla kilolar. Pek çok hastalığın temel nedeni olmakla birlikte günlük hayat kalitemizi olumsuz yönde etkileyen sebeplerin başında geliyor.
Hazır gıda tüketiminin artması, hareketsiz yaşam koşulları, yoğun tempo içinde düzensiz beslenme saatleri, stres ile birlikte yavaşlayan metabolizma ve artan kalori alımı hepsi birer fazla kilo etkeni.
Sonbahar ayları yaz sonrasında sosyal yaşantının azaldığı, yeni bir yıllık düzen arayışı içinde olduğumuz, yeni hedefler koyduğumuz ve bir miktar da depresif ruh hali içinde olduğumuz bir dönem.
Diyete başlarkenki kararlılık ve motivasyon yüksekliği, hedefe ulaşmaktaki en belirleyici etken.
Pek çok kişi, yarı kararlılıkla ve motivasyonla diyet programına başladıkları için programlarını hedefe ulaşmadan yarıda bırakıyorlar. Bu durum, metabolizmanızı bozduğu gibi, ruhsal olarak da kişide başarısızlık ve yetersizlik hissi de yaratıyor.
diyet
Bazen de başta çok yüksek olan motivasyon zamanla azalarak kişilerde bıkkınlık hissine dönüşebiliyor.
Peki ne yapmalıyız?
Öncelikle bilmemiz gereken bu durumların herkes için çok normal olduğu ve zamanla karşılaşacağımız.
Ne ile karşılaşacağını bilen birey için aslında durumu kontrol etmek çok daha kolay olacaktır. Kilo verme serüvenini başlatmaya niyet eden birey, zaten bulunduğu durumdan en yüksek derecede rahatsızlık duyan ve değişime en yüksek derecede ihtiyaç duyan kişidir. O nedenledir ki; başta yüksek olan motivasyon zamanla kilo kaybedildikçe ve birey kendiyle bedeniyle barıştıkça azalır. Çünkü o ilk anda size rahatsızlık veren durum ve hisler gün geçtikçe azalmıştır.
Bu noktada kendine yapacağınız en büyük iyilik başlarken kendinize gerçekçi ve gerekli bir hedef koymanızdır. Motivasyon ihtiyacı duyduğunuz her an kendinize hedefinizi ve neden başladığınızı hatırlatmanız süreci kolaylaştıracaktır.
diyetisyen
Ve tabii ki yol arkadaşınız…
Bir uzman gözetiminde devam ettiğiniz diyet programlarında, profesyonel destekten öte bir yol arkadaşı edinirsiniz.
Motive olmak için ulaşmakta, gerekli teknik bilgiyi almakta zorlanmadığınız, güvendiğiniz ve kendisine karşı sorumlu hissettiğiniz, emeğine değer verdiğiniz ve doğru iletişim kurabildiğiniz bir diyetisyen ile birlikte çalışmanız size süreçte güç ve motivasyon verecektir.
Diyetisyeninizin kontrolünde:
Haftada bir kez verilen serbest öğünler, daha uzun programlarda 1-2 haftalık diyet molaları, kilo kaybının azaldığı belirli dönemlerde kısa süreli detoks programları ile azalan motivasyon desteklenebilir. Pek çok danışan, motivasyonu azaldığında diyetisyeni ile iletişimi de azaltır. Tam tersine diyetisyeninizle en çok da o zamanlar da iletişim kurmanızı tavsiye ederim. Sizde eksik olan bilgi ve motivasyonu tamamlayacak, sizi destekleyecek ve sürecinizde yalnız olmadığınızı hissettirecektir.
KAYNAK : https://www.kadinja.com/diyet-motivasyonu/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder