Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

9 Haziran 2020 Salı

DONDURMANIN FAYDALARI

Dondurmanın faydaları ve zararları nelerdir? Dondurmanın kalorisi ve besin değeri nedir?
Yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından olan dondurmanın faydaları insanlar için hep merak konusu olmuştur. Aslında tatlı olduğu için ve eğlence gıdası olarak algılandığı için genelde dondurmanın zararlı olduğu düşünülmektedir. Ancak dengeli tüketildiği takdirde dondurmanın faydaları oldukça fazladır. Üstelik, dondurmanın kalorisi ve besin değeri kolayca öğrenilebildiği için, ne kadar tüketeceğiniz ayarlayabilirsiniz. Peki, özellikle boğaza faydası olduğu iddia edilen, ve gayet lezzetli bir yiyecek olan dondurmanın faydaları nelerdir?

Dondurmanın faydaları ve zararları nelerdir? Dondurmanın kalorisi ve besin değeri nedir?

Dondurmanın faydaları ile ilgili bugüne kadar birçok farklı iddia ortaya atılmıştır. Aslında, dondurmayı abartmadığınız sürece sağlığa faydalıdır.  Özellikle, dondurmanın boğaza faydası konusunda çok dikkatli olmak gerekir.

DONDURMANIN FAYDALARI


kalsiyum oldukça önemli bir besindir! Bilim adamları hala bu konuyu araştırıyorlar, ancak temel fikir, kalsiyum açısından zengin yiyecekleri yemenin vücudunuzu güçlü tutmasına ve metabolizmanızın iyi çalışmasına yardımcı olduğu.

Bir çalışma, az yağlı süt tüketmenin, kaybettiğiniz kilolardan herhangi birini geri kazanmadan daha fazla kalori almanızı mümkün kıldığını bile ortaya koymuştur.

Bir kaşık dondurma yediğinizde, sisteminize süt ve krema aldığınızdan emin olabilirsiniz. Bu bileşenler  kalsiyum, D vitamini, riboflavin, A vitamini ve fosfor kaynaklarıdır.

Ayrıca, tercih ettiğiniz dondurma lezzetine bağlı olarak, daha da fazla besin alıyor olabilirsiniz. Örneğin, içine katılan vanilya gibi besinler antioksidanların yanı sıra az miktarda kalsiyum, manganez, magnezyum, potasyum, çinko ve demir sağlar. Mesela bitter çikolatalı dondurma sever misiniz? Bu dondurma antioksidanlarla doludur ve kalbinizi korumak için flavonoidler, kolesterol seviyenizi düşürmek için oleik asit ve serbest radikallerle savaşmak için fitokimyasallar içerir.

DONDURMANIN ZARARLARI

İşlenmiş dondurmalar genel olarak eritrosin ve indigo karmin gibi yapay gıda boyalarını barındırır. FDA tarafından onaylanmış olmalarına rağmen, bazı araştırmalar bu boyaları çocuklarda hiperaktivite ve davranışsal konularla ilişkilendirmektedir.

Yiyecekleri kalınlaştırmak ve tekstüre etmek için kullanılan guar sakızı da dondurmada yaygındır. Genellikle güvenli kabul edilir, ancak şişkinlik, gaz ve kramplar gibi hafif yan etkilere neden olabilir.



KAYNAK : https://www.sabah.com.tr/saglik/2020/06/03/dondurmanin-faydalari-ve-zararlari-nelerdir-dondurmanin-kalorisi-ve-besin-degeri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder