Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

7 Mayıs 2021 Cuma

Günahları Bırakmak

 


Günahları Bırakmak

İbnü’l-Mu'tez [rahmetullahi aleyh] takvayı şöyle tarif eder: “Günahların küçüğünü de, büyüğünü de bırak. Takva budur işte. Tıpkı dikenli bir arazide yürüyen kişi gibi yap. Yolda gördüğün dikenlerden sakın. Diken ne kadar ufak olsa da onu küçük görme. Zira yüce dağ­lar çakıl taşlarından oluşur."

Ma' rûf-i Kerhî hazretleri takva halini koru­makla alakalı şunları söylemiştir: “Eğer güzel bir şekilde takva sahibi olamıyorsan, faiz ye­miş olmalısın. Şayet güzel bir şekilde takva sahibi olamıyorsan, yabancı bir kadını görmüş - fakat gözünü ondan sakınmamış olmalısın."

Cenâb-ı Mevlâ takvayı kullarına emrettiği gibi, Fahr-i Kainât Efendimiz de [sallallahu aleyhi vesellem] ümmetine sürekli takvalı olmayı tavsiye etmiştir. Nitekim hadis kay­naklarında aktarıldığına göre, “Peygamber Efendimiz, birini ordunun başında komutan olarak görevlendirdiği zaman, o kişinin özel­likle nefsi hususunda Allah'a karşı takva sa­hibi olmasını ve yanındaki müslümanlara da hayırla muammele etmesini tavsiye ederdi” (Müslim).






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder