Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

2 Ekim 2017 Pazartesi

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in Hayatı _ Müşrikler Yenildi



Hz. Muhammed (s.a.v.)'in Hayatı _ Müşrikler Yenildi

Ani bozgun, yeni Müslüman olanlardan, henüz imâm zayıf kimselerin gerçek dü­şüncelerini ortaya çıkanvermişti. Ebû Süfyan manâlı bir tebessüm­le: "Artık bu bozgunun denize kadar önü alınamaz" demişti. Ke­lede: "Bugün sihir bozuldu" diye haykırmış, henüz müşrik olan kardeşi Safvân: "Sus, ağzm kuru­sun, bana Hevâzinden biri hâ­kim olacağına Kureyş'den biri olsun" diyerek kardeşini azarla­mıştı? Uhud Savaşmda öldürülen Ebû Talha'run oğlu Şeybe ise: "Bugün Muhammed' (s.a.v.)den intikamım almıyor" diyecek ka­dar ileri gitmişti. Mekke'de bile: "Muhammed ölmüş, ordusu da­ğılmış, Arablar eski dinlerine dö­necekler" diye söylentiler çıkmış, Rasûlüllah (s.a.v.) kaymakam bı­raktığı Attâb bim Esîd: "Muham­med (s.a.v.) ölmüşse, Allah bâki- dir, şeriatı duruyor"diye halkı tes­kine çalışmıştı.
Düşmanın hezimeti
İşte böylesine tehlikeli bir anda Sevgili Peygamberilmiz (s.a.v.), metânetle yerinde durup, kaçıp dağılan Müslümanlara: "Ey Al­lah'ın kullan! Buraya geliniz. Ben Allah'ın Peygamberiyim, bunda yalan yok! Ben Abdül- muttalib'in torunuyum" diyor­du. Sonra Rasûlüllaih (s.a.v.)'in
emriyle Hz. Abbâs gür sesiyle haykırdı: "Ey Akabe'de biat eden ensâr! Ey, Şecere-i Rıdvan alfanda, geri dönmemek üzere biat edip söz veren ashâb! Mu­hammed (s.a.v.) burada. Ona doğru gelin" Abbâs'ın sesini duyanlar derhal "Lebbeyk, leb- beyk" diyerek geri dönüp geldi­ler. "Yâ Evs, Yâ Hazrec" diye ni- dâ ederek bütün ensâr Rasûlül­lah (s.a.v.)'in etrafında yeniden toplandılar. Savaş bütün şidde­tiyle yeniden başladı.
Bîr avuç toprak savurdu
Hz. Peygamber (s.a.v.), Ce- nâb-ı Hakk'a zafer ihsân etmesi için duâ ettikten sonra yerden bir avuç toprak alıp düşman üzerine savurdu. Düşmanlardan bu top­raktan gözüne isâbet etmeyen hiç kimse kalmadı. Cenâb-ı Hakk'ın yardımıyla düşman he­zimete uğradı. Darmadağın olup, kadınlarını, çocuklarım, hayvanlarım bırakıp kaçmağa başladılar. Müslümanlar arkala­rından kovalayıp, yetişebildikle- rini öldürdüler veya esir ettiler. Savaşı kazanmak üzere olan düşman, mağlup oldu; yenilmek üzere olan Müslümanlar ise ga­lip geldi. Savaşta müşriklerden ölenlerin sayısı 70'i buldu, Müs- lümanlardan ise 4 şehid vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder